Olivier is “zen” geboren; wat er ook op zijn pad komt, hij dealt er mee. Misschien is dat voor hem ook iets makkelijker dan voor jou en mij, omdat hij een hondje is. Maar toch…

Jij en ik kunnen beslist een paar dingen van hem leren. Tijdens een aantal wandeltochten in Portugal ontfutselden De Slagersdochters hem zijn eerste vijf lessen:

Les 1: Laat angst door je lijf gaan als het ontstaat. Niks is zo eng of groot als het er in eerste instantie uit ziet. Het verdwijnt vanzelf en dan kun je door.

Les 2: Leef in het moment. Het is zinloos om na te denken over wat er is gebeurd of heel misschien nog gaat gebeuren. Dat zie je dan wel en dan is het vroeg genoeg om er mee te dealen. Of niet. Maar ook dat zie je dan wel.

Les 3: Neem altijd één stap tegelijk en kijk daarna pas wat de volgende logische stap is. Daarmee beklim je de hoogste bergen en overwin je de grootste obstakels.

Les 4: Hou van iedereen en toon die liefde. Je zult het in tienvoud terugkrijgen. Terwijl het daar niet om gaat: het tonen van je liefde is waar je zelf gelukkig van wordt.

Les 5: Geniet van rusten & slapen. Je lijf en geest hebben rust nodig. Geniet daarvan met evenveel overgave als van wakker zijn. Omarm de ontspanning met volle teugen in plaats van steeds door te willen gaan. Ook rust & slapen horen bij “in het NU” leven.