Hij probeert uit alle macht zijn huwelijk te redden maar hij heeft geen schijn van kans. Zij geeft hem die niet. Hoe hard hij ook zijn best doet zijn fouten uit het verleden te herstellen, zij vergeeft hem niet.

In haar hoofd zitten vooral repeterende gedachten over zijn misstappen. Steeds opnieuw denkt ze terug aan hoe hij haar kwetste, wat ze toen voelde, hoe hij het anders had kunnen doen.

Dat hij nu, in dit moment, er 100% voor haar is en er voor haar wil zijn, kan ze niet zien. De crisis is al lang voorbij, maar in haar hoofd leeft hij voort.

Zonder dat zij het zichzelf realiseert, houdt ze de relatiecrisis in stand door er steeds opnieuw aan terug te denken.

De oplossing?

Stoppen met praten over wat is geweest en fijne dingen in het nu doen. Koesteren wat wél leuk is, al is dat maar die kop thee die hij voor haar zet of de boswandeling die ze samen maken.

En zodra zij kan zien dat ze gedachten over hem en zijn misstappen kan loslaten, heeft ze ruimte voor nieuwe gedachten. Over iets anders. Waardoor ze in een andere spiraal terecht kan komen. Eentje waar steeds minder gedachten over hem zijn. Eentje waar steeds meer gedachten over andere dingen zijn. En hoe minder ze over hem nadenkt, hoe makkelijker het wordt om in het moment weer van hem te houden.